120 års Jubileumskonsert 11.april 2015.

14.04.2015 21:38

11.april 2015 var vi samlet til jubileumskonsert på Arena i Moss. Vi skulle hylle oss selv, preget av stunden med 120 års historie i ryggen.

Vår dirigent gjennom de siste 5 år, Dyveke Kuløy, hadde lagt opp til et ganske så ambisiøst og varier program fordelt på 2 avdelinger. Derimellom var det eminente acapella koret Bellmann 12-13 invitert til å framføre en egen avdeling med sanger.

Etter at korets leder Trond Nilsen hadde ønsket ca. 100 tilhørere en fin konsert og gitt ordet videre til konferansier Ketil Lundem-Meisler var vi i gang. Åpningen av første avdeling var mektig med Norges fjelde. Så fulgte Tis the Old Ship of Sion vakkert åpnet av vår egen solist Thv. Kjell Andreassen og standarden var satt. Fra da av nøt vi som framførte det bekreftende utrykket fra et publikum som var tilfreds tilstede. Konserten fortsatte med en publikumsfanger, He ain´t heavy og den spenstige og for oss ganske nye sangen Ångbåtsong før vi avsluttet første avdeling med vakre Halelujah av Leonard Cohen.

Våre venner i acapallakoret Bellmann 12-13 startet frimodig uten sin faste dirigent men med lett taktering av bass Torbjørn Næsse. De framførte Bellmannsangene Nå e nu alla, Er jeg fødd, Merk hur vår skugga..med klangfull selvfølgelighet og sikkerhet. Videre i repertoaret hadde de Molly Malone, The Foggy Dew og When the summertime is coming, de to sistnevnte arrangert av Bellmann 12-13 ´s forrige dirigent E.Rasten. Koret framsto som meget homogent og med en kraftfull og framragende balansert solist i Frode Næsse.

Som et rent verbalt humorinnslag leste Torbjørn Næsse  festlige og underfundige anekdoter fra korets «Hakkspetten»; nedskrevne historier fra hendelser og uttaler i korsammenheng, gjerne festelige.

Andre avdeling var prøvelsens avdeling for vår del. Her var et par av våre skikkelig gamle sanger og flere av de nyere sangene våre. Om våren var helt nødvendig å ha med både for tiden vi er i og fra våre tidligere tider. Drunken sailor morsom sang med tragisk innhold og usedvanlig hickbar. Vakre Liten fuggel av Vamp og om mulig enda vakrere Kristallen den fina.  Alt sammen framført som samlet i en Caravan of Love.

Hyggelig besøk fra ØSF v/leder Lise Jacobsen og NSF v/leder Tove Gjerde honorerte vår stødige kormedlemmer Sten-Ivar Berg med ØSF 10 års medalje, Reidar Halvorsen og Ian Mathias Holstad med ØSF 20 års medalje og Ole M.Bakke med NSF 25 års merke.

Skulle dette kunne toppes måtte det bli med en Jubileumsmiddag, og det ble det på Moment´s.

Gratulerer med dagen Mannskoret MAS

Vyrdsamt

Svein Erik Dalseth